Δεύτερος χρόνος για τη θεατρική παράσταση «Να ζει κανείς ή αν μη ζει»
Η επιτυχία συνεχίζεται για τη θεατρική παράσταση «Να ζει κανείς ή αν μη ζει» για δεύτερη χρονιά.
Μετά την μεγάλη απήχηση του κοινού τον περσινό χειμώνα στο θέατρο «Κάτια Δανδουλάκη» και μια επίσης πετυχημένη περιοδεία σε όλη την Ελλάδα, η απολαυστική παράσταση «Να ζει κανείς ή να μη ζει» που με μοναδική μαεστρία διασκεύασαν και σκηνοθέτησαν ο Θανάσης Παπαθανασίου και ο Μιχάλης Ρέππας, επιστρέφει και πάλι στην Αθήνα για 2η χρονιά και κάνει πρεμιέρα την Πέμπτη 15 Νοεμβρίου
Πρόκειται για μια ξεκαρδιστική κωμωδία, που γνωρίσαμε στον κινηματογράφο από τον Μελ Μπρουκς και που εδώ παρουσιάζεται από έναν θίασο λαμπερών κι αγαπημένων ηθοποιών Κάτια Δανδουλακη, Παύλος Χαϊκάλης, Κατιάνα Μπαλανίκα, Τάσος Κωστής, Σοφία Βογιατζάκη, Μάνος Παπαγιάννης, Πρόδρομος Τοσουνίδης, Σπύρος Μεργιανός, Στέργιος Αντούλας, Διονύσης Κομνηνός.
Λίγα λόγια για το έργο:
Πολωνία 1941. Γερμανική Κατοχή. Μια διάσημη ηθοποιός (Κάτια Δανδουλάκη) απατά τον άντρα της (Παύλος Χαϊκάλης ) με έναν πολύ νεότερο της αντιστασιακό (Μάνος Παπαγιάννης ). Μια ερωτική φάρσα στήνεται στα παρασκήνια ενός θεάτρου. Ο αταίριαστος έρωτας της ώριμης πρωταγωνίστριας και του νεαρού αντιστασιακού - ένα από τα κλασσικά θέματα της φάρσας – είναι αστεία αθώος - ροζ. Μόνο που το ροζ αρχίζει να σκουραίνει επικίνδυνα όταν στα γρανάζια της φάρσας πιάνονται ένας Γερμανός στρατηγός (Τάσος Κωστής) μαζί με την αυστηρή γραμματέα του (Κατιάνα Μπαλανίκα ) και τον ηλίθιο υπασπιστή του (Σπύρος Μεριανός), μια διπλή κατάσκοπος (Σοφία Βογιατζάκη) και ο αμπιγιέρ της πρωταγωνίστριας (Πρόδρομος Τοσουνίδης). Το ετερόκλητο αυτό πλήθος μπλέκεται σε ένα τυφώνα από συμπτώσεις, ανατροπές και μεταμφιέσεις, όπου συγχέονται οι ρόλοι και χάνονται τα όρια ανάμεσα στα στρατόπεδα των Πολωνών αντιστασιακών και των κατακτητών τους. Μουσικά νούμερα και αγωνιώδεις καταδιώξεις, λαμπερές τουαλέτες και οπλοπολυβόλα, θεατρίνοι και Ες - Ες γίνονται ένα κουβάρι για να νικήσει στο τέλος η ομάδα των θεατρίνων.
Γιατί το θέατρο είναι μια μεγάλη κατάφαση στη ζωή. Όταν η Ιστορία στήνει ένα τόσο άγριο «σκηνικό» όσο ο Δεύτερος Παγκόσμιος Πόλεμος, το θέατρο απαντά με το βροντερό γέλιο της φαρσοκωμωδίας. Εδώ βέβαια κάποιος μπορεί να ρωτήσει «μπορεί το γέλιο να νικήσει τα τανκς;» Ο Μελ Μπρουκς με το έργο του «Να ζει κανείς ή να μην ζει» απαντά: Βεβαίως και μπορεί!
Απόδοση- σκηνοθεσία: Θανάσης Παπαθανασίου + Μιχάλης Ρέππας
Συγγραφέας: Nick Whitby