Αυτές είναι οι ταινίες που θα δούμε τον χειμώνα
Exodos

Αυτές είναι οι ταινίες που θα δούμε τον χειμώνα

Κάθε αποκαλόκαιρο, ένας Χρυσός Λέων βρυχάται στη Βενετία, κηρύσσοντας με τον δικό του τρόπο την έναρξη του λεγάμενου «Awards Season»...

Ύστερα από τρεις μήνες κινηματογραφικής ξηρασίας, ώρα να δούμε ποιες ταινίες θα μονοπωλήσουν τα ταμεία (και τα βραβεία!) τον χειμώνα που έρχεται.

81ο Φεστιβάλ Βενετίας: Η φρενίτιδα για τον «Τζόκερ», το ελληνικό αουτσάιντερ & ο Αλμοδόβαρ

Το πρόγραμμα της φετινής διοργάνωσης του Φεστιβάλ Βενετίας διά χειρός του καλλιτεχνικού διευθυντή Αλμπέρτο Μπαρμπέρα ήταν πιο εντυπωσιακό από ποτέ. Να τι τράβηξε το ενδιαφέρον, καθώς και τι βραβεύτηκε:

Βραβεία

Τον πολυπόθητο Χρυσό Λέοντα καλύτερης ταινίας απέσπασε η πρώτη αγγλόφωνη δραματική ταινία του Πέδρο Αλμοδόβαρ, η οποία -σύμφωνα με τον σκηνοθέτη- «έχει ισπανική ψυχή». Στο «The Room Next Door», Τζούλιαν Μουρ και Τίλντα Σουίντον παραδίδουν μαθήματα συναισθηματικού βάθους, ενσαρκώνοντας δύο φίλες που επανενώνονται έπειτα από χρόνια σε μια γλυκόπικρη, συναισθηματικά φορτισμένη συνθήκη. Ο Μπρέιντι Κόρμπετ βραβεύτηκε με τον Αργυρό Λέοντα για τη σκηνοθεσία της ταινίας «The Brutalist» που -παρ’ όλες τις τρεισήμισι ώρες του- ήταν φαβορί των κριτικών. Με πρωταγωνιστές τον Είντριεν Μπράντι και τη Φελίσιτι Τζόουνς, η ταινία ακολουθεί έναν Ούγγρο αρχιτέκτονα που επιζεί του Ολοκαυτώματος και προσπαθεί να ξαναχτίσει τη ζωή του στις Ηνωμένες Πολιτείες.

antonio-banderas-nicole-kidman-(28).jpg

Ερωτικά θρίλερ

Στη Νικόλ Κίντμαν απονεμήθηκε το Κύπελλο Βόλπι για την ερμηνεία της στο «Babygirl», ένα έντονο ερωτικό θρίλερ για μια καταξιωμένη διευθύντρια τεχνολογικής εταιρίας που μπλέκεται σε συναισθηματική περιπέτεια με έναν νεαρό μαθητευόμενο. Δυστυχώς, το βραβείο αναγκάστηκε να παραλάβει η σκηνοθέτις της ταινίας, Χαλίνα Ρέιν, καθώς η Νικόλ Κίντμαν έχασε τη μητέρα της εκείνη την ημέρα, σε μια «σύγκρουση της ζωής με την τέχνη», όπως δήλωσε. Σε αντίστοιχα μονοπάτια κινήθηκε και ο Ντάνιελ Κρεγκ στο «Queer» του Λούκα Γκουαντανίνο, αποτινάσσοντας για τα καλά το κοστούμι του Τζέιμς Μποντ. Βασισμένη στο αυτοβιογραφικό μυθιστόρημα του Ουίλιαμ Μπάροουζ, η ταινία επικεντρώνεται στη βασανιστική ερωτική επιθυμία του πρωταγωνιστή για έναν νεαρότερο άντρα. Αν και η ερμηνεία του Κρεγκ απέσπασε θετικές κριτικές, το βραβείο καλύτερης ερμηνείας πήγε στον, Βενσάν Λιντόν για το «Jouer avec le Feu», που πραγματεύεται την ιδεολογική ρήξη ανάμεσα σε πατέρα και γιο, στη Γαλλία του 1968.

angelina-jolie-venice-(8).jpg

Πρεμιέρες

Το κύρος μιας πρεμιέρας στο Φεστιβάλ Βενετίας είναι αδιαμφισβήτητο. Αν και δεν απέσπασαν βραβεία, κάποιες ταινίες είναι ήδη στη λίστα μας για τον χειμώνα: Ο Χοακίν Φίνιξ επέστρεψε στη Βενετία ως Joker για δεύτερη φορά μετά το 2019, όταν η πρώτη ταινία στην οποία υποδύεται τον εμβληματικό αντίπαλο του Μπάτμαν απέσπασε, κάπως απρόσμενα, τον Χρυσό Λέοντα. Φινάλε με ελληνικό αέρα! Η Αντζελίνα Τζολί μεταμορφώθηκε στη δική μας «Μαρία», σε μια ταινία για τις τελευταίες ημέρες ζωής της κορυφαίας σοπράνο. Ειδική έμφαση έχει δοθεί στο μουσικό κομμάτι της ταινίας, με τους ηχολήπτες να έχουν ενσωματώσει τη φωνή της ηθοποιού στις θρυλικές ηχογραφημένες ερμηνείες της ανεπανάληπτης Κάλλας.

Πηγή: Ελεύθερος Τύπος

Διαβάστε επίσης:

DPG NETWORK

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved