Exodos

O Μαέστρος Γιάννης Χατζηλοΐζου και «οι εφτά θάλασσες» - Μαγική Πανσέληνος στην Αρχαία Ολυμπία

Ο τρισδιάστατος Μαέστρος Συνθέτης και Πιανίστας Γιάννης Χατζηλοΐζου και «οι εφτά θάλασσες» παρουσίασαν ένα διαφορετικό, μοναδικό και φαντασμαγορικό πρόγραμμα με τραγούδια από όλο τον κόσμο σε διασκευές του ίδιου του Μαέστρου, με φόντο την εκθαμβωτική Πανσέληνο και το εντυπωσιακό νεοκλασικό διατηρητέο του ΟΣΕ στην Αρχαία Ολυμπία.

Με πρωτοβουλία του κ. Βασίλη Καψή, Ειδικού Σύμβουλου σε θέματα Πολιτισμού, Τουρισμού και Παιδείας του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, ο Μαέστρος και οι 7 του θάλασσες έδωσαν την ευκαιρία στο πολυπληθές ακροατήριο που κατέκλυσε την ευρύτερη περιοχή, να παρακολουθήσει, να βιώσει και να νιώσει τα συναισθήματα και τις σκέψεις που προσφέρει η Υψηλή Τέχνη του Γιάννη Χατζηλοΐζου.

Ο Μαέστρος Γιάννης Χατζηλοΐζου στο Πιάνο

«Οι Εφτά Θάλασσες» είναι το συμβολικό όνομα της συγκεκριμένης ορχήστρας του Μαέστρου αφού πρόκειται για βιρτουόζους Μουσικούς πολυοργανίστες με ασύγκριτες ικανότητες και ευαισθησίες, που καλύπτουν τα ηχοχρώματα και τους ιδιωματισμούς των Ηπείρων του Κόσμου. Ο επί πέραν της δεκαετίας στενός φίλος και συνεργάτης του Μαέστρου Αργεντίνος δεξιοτέχνης Roman Gomez στην κιθάρα, το μπαντονεόν και το τραγούδι, ο Ισραηλινοβρετανός φιλόσοφος Gilad Atzmon στα σαξόφωνα και το κλαρινέτο, ο Έλληνας μάγος του βιολιού Σέργιος Χρυσοβιτσάνος και ο πολύχρωμος κοντραμπασίστας Γιώργος Ρούλος, και ο επίσης Λατίνος ταχυδακτυλουργός στα ντραμς και τα κρουστά Demian Gomez, πλαισίωσαν τον Μαέστρο στο πιάνο δημιουργώντας έναν ήχο προσωπικό αλλά και παγκόσμιο, με στοιχεία κλασικής, τζαζ, ταγκό, παραδοσιακής, δημοτικής, και μουσικής του κόσμου.

Πλήθος κόσμου έσπευσε στον πανέμορφο νεοκλασικό Σταθμό ΟΣΕ στην Αρχαία Ολυμπία για να παρακολουθήσει από κοντά το εντυπωσιακό πρότζεκτ.

Σαν κιβωτοί πάνω στα νερά των 7 θαλασσών, οι φιλοξενούμενοι σολίστ - τραγουδιστές «ταξίδεψαν» το ακροατήριο σε κάθε γωνιά του κόσμου. Ο δυναμικός και πολύπλευρος τενόρος Μιχάλης Δημητρακάκος, Διευθυντής Μουσικών Συνόλων της ΕΡΤ, ερμήνευσε τραγούδια και άριες όπως I found my love in Portofino, Je crois entendre encore από την όπερα Les Pêcheurs de Perles του Georges Bizet, και Ένας Φίλος Ήρθε Απόψε Απ´Τα Παλιά.

Η μαγευτική μεσόφωνος Ελένη Βουδουράκη από την Εθνική Λυρική Σκηνή εντυπωσίασε με επιλογές όπως I love Paris του Cole Porter, Amado Mio των Pink Martini, και Βρέχει-Βρέχει σε μουσική του Σουγιούλ. Έκπληξη της βραδιάς ήταν η Βρετανοκύπρια λαμπερή υψίφωνος Αλίκη Χρυσοχού (Aliki).

Η υψίφωνος Αλίκη Χρυσοχού.

Σαν μια νέα Μούσχουρη και κάτι παραπάνω ανέβηκε στη σκηνή με την εμβληματική άρια Casta Diva από την όπερα Norma του Vincenzo Bellini, με ιδιαίτερη άνεση και απαράμιλλη δεξιοτεχνία στο cross-over στυλ που την χαρακτιρίζει, όπως και την αέναη Νάνα. Η Αλίκη ερμήνυεσε επίσης τραγούδια όπως το παραδοσιακό Κυπριακό Το Γιασεμί, και το Oblivion του Astor Piazzolla. Ακούστηκαν επίσης ντουέτα όπως Διπλός Γλυκός Καημός του Μουζάκη, Lippen Schweigen από την οπερέττα Die lustige Witwe του Franz Lehár. Εντυπωσίασε η προτώτυπη σύνθεση του Γιάννη Χατζηλοΐζου Tango Erotico, ενώ για φινάλε ο Μαέστρος και οι 7 του θάλασσες ξεσήκωσαν με το αγαπημένο Libiamo από την όπερα La Traviata του Giuseppe Verdi.

Ο Δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας κ. Αριστείδης Παναγιωτόπουλος και ο κ. Καψής χαιρέτησαν και ευχαρίστησαν τον Μαέστρο Γιάννη Χατζηλοΐζου, του οποίου η προσωπικότητα και καλλιτεχνική φινέτσα έρεαν για άλλη μια φορά άφθονα. YIANNIS HADJILOIZOU & THE SEVEN SEAS είναι ένα πρότζεκτ χωρίς όμοιό του, που αξίζει να το ζήσει ο καθένας.

Δείτε φωτογραφίες στη gallery:

© 2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved