
Μυρτώ Αλικάκη:Πέντε υπέροχες και νηστίσιμες συνταγές για την Μεγάλη Εβδομάδα βήμα προς βήμα (Photos)
Διαφορετικό το φετινό Πάσχα αλλά μένουμε σπίτι για να μπορούμε αργότερα όταν τα πράγματα θα έχουν ηρεμήσει να απολαμβάνουμε την καθημερινότητά μας όπως και πριν.
Η Μεγάλη Εβδομάδα μόλις άρχισε κι εμείς σκεφτήκαμε να σου λύσουμε τα χέρια…
Η Μυρτώ Αλικάκη όπως είναι γνωστό εκτός από ταλαντούχα ηθοποιός είναι και άψογη μαγείρισσα.
Δοκιμάζει νέες γεύσεις και ετοιμάζει στα παιδιά της τα πιο γευστικά και απίθανα πιάτα.
Κι εμείς μιας που ξεκινά η Μεγάλη Εβδομάδα σου συγκεντρώσαμε πέντε υπέροχες και νηστίσιμες συνταγές βήμα προς βήμα από το Instagram account της.
- Οσπριάδα με πορτοκάλι !
- Αρακάς με πατάτες και γαρίδες κοκκινιστός
- Πένες με θαλασσινά
- Μακαρονάδα με κόκκινη σάλτσα
- Μπριάμ
Και για υπέροχη σαλάτα μα Παντζάρια και μαυρομάτικα
Μπες στη gallery και θα δεις την εκτέλεση των συνταγών βήμα προς βήμα
Οσπριάδα με πορτοκάλι
Θα χρειαστείτε μισό πακέτο μείγμα οσπρίων . Βάζετε από το βράδυ τα όσπρια σε νερό να μουλιάσουν. Χρειάζονται τουλάχιστον 6 h. Όταν έρθει η ώρα να τα μαγειρέψετε, τα σουρώνετε, και τα βάζετε να βράσουν με καινούργιο νερό. Μετά από περίπου 40 λεπτά, προσθέτετε, Ένα πράσο κομμένο, μία σκελίδα σκόρδο, έναν ζωμό Κνορ σε μορφή ζελέ, λίγο κύμινο, λίγο carry, αλάτι, Μπούκοβο, ελαιόλαδο, και τον χυμό ενός πορτοκαλιού. Αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε, όπως εγώ έκανα, Και ένα μικρό φλιτζάνι φαγόπυρο. Το αφήνετε να βράσει για τουλάχιστον μισή ώρα ακόμα, η μέχρι να είστε σίγουροι ότι τα πιο μεγάλα όσπρια έχουν μαλακώσει
Αρακάς με πατάτες και γαρίδες κοκκινιστός !
Τσιγαρίζουμε ψιλοκομμένο κρεμμύδι και σκόρδο σε μία κουταλιά βούτυρο και λίγο ελαιόλαδο. Ρίχνουμε ένα πακέτο κατεψυγμένο αρακά, τρεις πατάτες κομμένες σε κομμάτια, και μία μικρή συσκευασία χυμό ντομάτας. Αν χρειαστεί προσθέτουμε και ένα ποτήρι ζεστό νερό . Αλάτι, πιπέρι, πάπρικα και ένα κύβο λαχανικών ! Όταν δούμε ότι οι πατάτες έχουν μαλακώσει, προσθέτουμε και τις γαρίδες. Τις αφήνουμε για περίπου ένα τέταρτο και το φαγητό μας είναι έτοιμο!!!
Πένες με θαλασσινά
Τσιγαρίζετε σε λίγο λάδι δύο κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες, και μία σκελίδα σκόρδο. Ρίχνετε τα θαλασσινά, γαρίδες, μύδια, και ότι άλλο θέλετε, αφού πρώτα τα έχετε ξεπαγώσει. Μετά προσθέτετε δύο κουταλιές πελτέ ντομάτας, αλάτι, πιπέρι, κόκκινο πιπέρι ,παπρικα ,Και ένα ποτήρι λευκό κρασί. Το αφήνετε να σιγοβράσει, για περίπου ένα τέταρτο, και στο τέλος ριχνετε ψιλοκομμένο μαϊντανό. Βράζετε τις πέννες ξεχωριστά, της ρίχνετε μέσα, και ανακατεύετε
Μακαρονάδα με κόκκινη σάλτσα
Από τις αγαπημένες μου μακαρονάδες και τόσο απλή... τσιγαρίζετε λίγο σκόρδο ψιλοκομμένο σε ελαιόλαδο και μετά προσθέτετε δυο κουταλιές πελτέ ντομάτας , ελάχιστο νερό , νιφάδες κόκκινου πιπεριού , ένα ζελέ ζωμού κότας (είναι πιο ωραίο από τον κύβο) λίγο αλάτι, ρίγανη ! Βράζετε τις πένες και αφού τις σουρώσετε τις ρίχνετε μέσα στην πηχτή σάλτσα και ανακατεύετε καλά ! Έτοιμο
Μπριάμ
Ένα εύκολο μπριάμ με πατάτες ,μελιτζάνες, κολοκύθια, και κρεμμύδι . Όλα μαζί στη γάστρα , χυμός ντομάτας , λαδακι, ρίγανη , αλάτια , πιπέρια , τα ανακατεύουμε να πάει παντού το λάδι και χωρίς νερό στο φούρνο για μιάμιση ώρα ! Τέλειο να το φάτε με γιαούρτι και κρίθινο παξιμάδι !
Σαλατα με παντζάρι και μαυρομάτικα, κρεμμυδάκι φρέσκο και μαϊντανό , μπαλσαμικο κι ελαιόλαδο