Μελωμένο τσουρέκι με μπαχαρικά και ξηρούς καρπούς
Guest chef αυτή την εβδομάδα στο Queen.gr, ο Ανδρέας Λαγός μας δίνει τη συνταγή για τέλεια πασχαλινά τσουρέκια, με ένα ενδιαφέρον twist.
Υλικά (για 12 μερίδες)
Για το τσουρέκι
700γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3κ.γ ξηρή μαγιά
100γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
1κ.γ αλάτι
300γρ. γάλα φρέσκο χλιαρό
80γρ. βούτυρο φρέσκο αγελάδος
2 αυγά
10γρ. κολίανδρο σε σκόνη
1κ.σ. μαύρο σουσάμι
1κ.γ. μαστίχα, σκόνη
80γρ. καρύδι, χοντροκομμένο
1 αυγό, χτυπημένο
1κ.γ ζάχαρη
Για το σιρόπι
150γρ. νερό
200γρ. ζάχαρη
2κ.σ. μέλι
50γρ. κονιάκ
Χυμό από ένα πορτοκάλι
Για τη διακόσμηση
20γρ. κόλιανδρο ξερό
10γρ. κύμινο
100γρ. καρύδια
Διαβάστε την εκτέλεση στο queen.gr