Ηλίας Μαμαλάκης: «Όταν άνοιξα το κουτί με το χαβιάρι αναρωτιόμουν τι το ήθελα»
Ο Ηλίας Μαμαλάκης πραγματοποίησε ένα σημαντικό ταξίδι και επέστρεψε στην Ελλάδα με πολλές εμπειρίες.
Ο σεφ βρέθηκε στις Ανατολικές ακτές του Καναδά και έμαθε πως ψαρεύουν τον αστακό, πως καλλιεργούν σολομό και οξύρρυγχο από το οποίο παρασκευάζουν το χαβιάρι. «Είχα ξαναδεί αυτό το ασυνήθιστο ψάρι με το μουστάκι από το οποίο παράγεται το πιο ακριβό και γευστικό προϊόν του κόσμου. Στον Καναδά έχουν τον ξανθό οξύρρυγχο , τον οποίο φιλετάρουν αφού πρώτα του πάρουν τα αβγά. Ομολογώ ότι το καλό χαβιάρι διαθέτη συγκλονιστική γεύση, γι’ αυτό και οι γνώστες το χαρακτηρίζουν ‘’μαύρο χρυσό’’ της γαστρονομίας», εξήγησε στην εφημερίδα Πρώτο Θέμα ο Ηλίας Μαμαλάκης και συνέχισε: «Στα ειδικά εργαστήρια όπου πήγα για να παρακολουθήσω την εξαγωγή του χαβιαριού αγόρασα ένα κουτάκι των 100 γραμμαρίων. Όταν το άνοιξα, αναρωτιόμουν τι το ήθελα: εγώ για ν’ απολαύσω τη γεύση χρειάζομαι τουλάχιστον την τριπλάσια ποσότητα. Το χαβιάρι το ευχαριστιέμαι τρώγοντας το με το κουτάλι της σούπας, όχι του γλυκού».