Τι θα δούμε στην εκπομπή: «Τι θα φάμε σήμερα μαμά;»
Κάθε Σαββατοκύριακο, η Νταϊάν Κόχυλα μας δείχνει την αυθεντικότητα και την απλότητα της μαγειρικής, απαντώντας στην πιο συχνή ερώτηση: Τι θα φάμε σήμερα μαμά;
Η καταξιωμένη chef, συγγραφέας και μαμά μας προσκαλεί στον χώρο της για να μοιραστούμε μαζί της απλές, καθημερινές στιγμές. Με χιούμορ, αυτοσαρκασμό και αγάπη, η Νταϊάν μας βοηθάει να γνωρίσουμε την ουσιαστική πλευρά της μαγειρικής μέσα από εύκολες και υγιεινές λύσεις για το οικογενειακό τραπέζι με υλικά που έχουμε όλοι στην κουζίνα μας: Δημιουργίες με επίκεντρο την ελληνική μεσογειακή διατροφή που όχι μόνο βλέπουμε αλλά και μπορούμε όλοι να ετοιμάσουμε.
Tο Σάββατο 19 Ιανουαρίου, η Νταϊάν και η κόρη της η Κυβέλη τακτοποιούν τα ψώνια από το σούπερ μάρκετ στην κουζίνα. Η Κυβέλη θα σπουδάσει σύντομα στο Λονδίνο και θέλει η μητέρα της να της μαγειρέψει ένα πιάτο από την αγγλική κουζίνα. Η Νταϊάν δεν θα χαλάσει το χατίρι της κόρης της και ετοιμάζουν μαζί τη γνωστή πίτα, cottage pie. Η Νταιάν γευματίζει μαζί με τα παιδιά της, την Κυβέλη και τον μικρό Γιώργο, λέγοντας τα νέα της ημέρας.
Η καταξιωμένη σεφ έχει να μας αποκαλύψει πολλά για την κρητική κουζίνα και τα μυστικά της καθώς έχει επισκεφθεί αρκετές φορές το νησί και κάθε φορά ανακαλύπτει νέες γεύσεις και συνταγές. Φυσικά, δεν χρειάζεται κανείς να ταξιδέψει στη Κρήτη για να απολαύσει τη δημοφιλή κουζίνα του νησιού. Η Νταϊάν με τη φίλη της Νένα, η οποία είναι και εκείνη chef, πίνουν καφέ και συζητούν στον κήπο. Στη συνέχεια, οι δυο φίλες θα μαγειρέψουν ρεβίθια γιαχνί με μπακαλιάρο και ντάκο με χυμό πορτοκαλιού.
Την Κυριακή 20 Ιανουαρίου, η Νταϊάν δέχεται ένα τηλεφώνημα από τη φίλη της Δέσποινα, η οποία την ενημερώνει ότι θα περάσει από το σπίτι της, καθώς χρειάζεται τη βοήθεια της, για να ετοιμάσει ένα επαγγελματικό τραπέζι. Όταν συναντηθούν οι δυο φίλες, δεν χάνουν χρόνο και περνούν στην κουζίνα. Η μαγειρική πρόταση της Νταϊάν περιλαμβάνει δύο εντυπωσιακά πιάτα, σολωμό με μέλι και μουστάρδα και σπανάκι με πορτοκάλι.
Κάνοντας βόλτα στα παλαιοπωλεία στο Μοναστηράκι, η Νταϊάν ανακαλύπτει το βιβλίο μαγειρικής της Julia Child, μιας πρωτοπόρου Αμερικανίδας μαγείρισσας που έφερε στην Αμερική τη Γαλλική κουζίνα. Η μαμά Νταϊάν, εμπνευσμένη από τη βόλτα της θα μαγειρέψει δημοφιλή φαγητά από τη Γαλλία, κις λορέν και σαλάτα νισουάζ που αρέσουν στην κόρη της την Κυβέλη.