«Τι θα φάμε σήμερα μαμά;»: Τι θα δούμε σήμερα;
Την Κυριακή 14 Aπριλίου, η Νταϊάν μαζεύει χόρτα από τον κήπο της.
Τα πλένει προσεκτικά, δίνοντας οδηγίες για τον σωστό τρόπο πλυσίματός τους και στη συνέχεια ετοιμάζει ελληνικά φαγητά: Χορτοκεφτέδες και ντιπ και την τυρόπιτα της Κάλης και της Μαρίας, μια συνταγή που της έδωσαν οι φίλες της, Μαρία και Καλλιόπη από τη Νίσυρο. Μία φίλη της Νταϊάν, η Άρτεμις, που ειδικεύεται στο εμπόριο μαστίχας την επισκέπτεται από τη Νέα Υόρκη. Έτσι, η σημερινή μαγειρική της Νταϊάν είναι αφιερωμένη στη μαστίχα: Πρώτο πιάτο κοτόπουλο λεμονάτο μαγειρευτό με λικέρ μαστίχας ή αλλιώς μεθυσμένο χιώτικο κοτόπουλο. Όσο για επιδόρπιο; Η Νταϊάν μας προτείνει πανακότα μαστίχας με γλυκό του κουταλιού μανταρίνι από τη Χίο.