Taste

Τι μας μαγειρεύει η Νταϊάν Κόχυλα αυτό το Σαββατοκύριακο;

Η Νταϊάν, κάνοντας βόλτα στα παλαιοπωλεία στο Μοναστηράκι το Σάββατο, ανακαλύπτει το βιβλίο της Julia Child, μιας πρωτοπόρου Αμερικανίδας μαγείρισσας που έφερε στην Αμερική το 1961 τη Γαλλική κουζίνα.

Ξεφυλλίζοντας το βιβλίο αποφασίζει να μαγειρέψει δυο χαρακτηριστικές συνταγές από τη Γαλλική κουζίνα, οι οποίες αρέσουν πολύ στην κόρη της, την Κυβέλη, κις λορέν και σαλάτα Νισουάζ.

Με αφορμή τον εορτασμό του Πάσχα η Νταϊάν με τη φίλη της, την Αλεξάνδρα, η οποία κατάγεται από την Washington, συζητούν για τα έθιμα σχετικά με το σούβλισμα του αρνιού στην Ικαρία αλλά και στην Αμερική. Στη συνέχεια, τα δυο πιάτα που θα ετοιμάσει η Νταϊάν, μαγειρίτσα στεγνή και Χανιώτικη τούρτα, θυμίζουν Πάσχα σε Θεσσαλία και Κρήτη.

Την Κυριακή, η Νταϊάν περιμένει τον σύζυγό της για φαγητό. Το μενού που θα ετοιμάσει περιλαμβάνει ψάρι ψημένο πάνω σε σπανάκι και μους σοκολάτα με ούζο, πορτοκάλι και σαντιγί. Στη συνέχεια, η Νταϊάν αξιοποιώντας τα ταξίδια και τις πολύτιμες μαγειρικές εμπειρίες της, μας προτείνει ιδέες για το Πασχαλινό τραπέζι, όπως γεμιστό αρνί της Σάμου αλλά και μελιτίνια Σαντορίνης.

© 2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved