Βασίλης Καλλίδης: Ποια ήταν η επανάσταση του;
Από τη Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων της Θεσσαλονίκης, όπου απέσπασε επαίνους, ο Βασίλης Καλλίδης, βρίσκεται ξαφνικά να ταξιδεύει στα τέσσερα σημεία του ορίζοντα, καθώς συνειδητοποιεί, σε μια κρίση ταυτότητας, ότι οι τέσσερις τοίχοι της κουζίνας τον περιορίζουν και τον κάνουν να ασφυκτιά.
Στο Παρίσι κάνει και τον πωλητή ρούχων, ενώ μαγειρεύει και για private dining. Ταξιδεύει στο Μαρόκο και τη Σαχάρα. «Αυτή ήταν η επανάστασή μου. Ήρεμη μεν, αλλά επανάσταση. Δούλευα το καλοκαίρι και ταξίδευα το χειμώνα. Μέχρι που κάποια στιγμή συνειδητοποίησα πως είμαι γεννημένος για τη μαγειρική. Επέστρεψα στην Αθήνα και αφού πέρασα από κάποια εστιατόρια, δημιουργήσαμε με τον κολλητό μου φίλο, Δημήτρη Φωτόπουλο, το Άνετον στο Μαρούσι. Η ανταπόκριση του κόσμου ήταν μεγάλη», λέει ο ίδιος στο περιοδικό People.