Taste

Ο Στρατής στον κόσμο της γαστρονομίας

Μια επίσκεψη στο εστιατόριο του Λευτέρη Λαζάρου στάθηκε αφορμή για ν' ασχοληθεί με την μαγειρική.

«Μέχρι τότε δεν είχα καμιά σχέση με την κουζίνα, αλλά μόλις δοκίμασα τις γεύσεις του εστιατορίου του κυρίου Λαζάρου, άνοιξε ένας νέος κόσμος μπροστά μου. Δοκίμασα πράγματα που ήταν πεντανόστιμα και συνειδητοποίησα πως υπάρχει και κάτι άλλο πέρα από τα κλασικά φαγητά. Η πρώτη μου απόπειρα ήταν κινέζικο τηγανητό ρύζι και ήταν απελπιστική, καθώς το ρύζι μου λάσπωσε αλλά από πείσμα το έφαγα όλο. Τρεις φορές απέτυχα, αλλά τώρα πια το φτιάχνω καταπληκτικά. Όσο για τη σπεσιαλιτέ μου, είναι μια βελουτέ σούπα κουνουπίδι με παρμεζάνα και λίγο λάδι τρούφας», δήλωσε στο people ο Μύρωνας Στρατής και συνέχισε για το αν θα ήθελε ν' ασχοληθεί επαγγελματικά με αυτό: «Ναι, όμως είναι πολύ δύσκολο, γιατί είναι μια full time δουλειά. Δεν θέλω να βάλω χρήματα και να περνάω απλά για να δω τι γίνεται. Με ενδιαφέρει να είμαι εκεί και να επιμελούμαι το μενού. Επίσης, θα μου άρεσε να κάνω κι ένα cocktail bar, γιατί τα κοκτέιλ είναι μέρος της γαστρονομίας. Όταν μαγειρεύεις στον άνθρωπο σου, του δείχνεις τη φροντίδα και την αγάπη σου. Εγώ, όποτε μου έχουν μαγειρέψει, συγκινούμαι. Μπορεί στην κουζίνα να είμαι σκληρός σεφ, αλλά μου φαίνεται τόσο όμορφο να μου μαγειρέψουν»

© 2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved