Νικόλας Στράγκας: Ο Έλληνας σταρ-patissier της δανέζικης TV
Εκείνος ερωτεύτηκε μια Δανή. Οι Δανοί ερωτεύτηκαν τα γλυκά του. Ο ζαχαροπλάστης από τον Κορυδαλλό ζει τα τελευταία οκτώ χρόνια ένα γλυκό love story στην πόλη της Μικρής Γοργόνας.
Απόδειξη το γεγονός ότι είναι ο μοναδικός μετανάστης που κάνει καριέρα στη δανέζικη τηλεόραση. Το μικρό ζαχαροπλαστείο του Νικόλαου Στράγκα στο κέντρο της Κοπεγχάγης, η ολόδική του «μπουτίκ επιδορπίων», έχει πλέον μια θέση στην καρδιά, αλλά κυρίως στον ουρανίσκο των Δανών. Επιπλέον, ο Κορυδαλλιώτης patissier εμφανίζεται δις εβδομαδιαίως στην πρωινή εκπομπή του TV2 και απλώς βλέπει τις γυναίκες να λιώνουν, όπως λέει, σε κάθε εμφάνισή του, ακριβώς δηλαδή όπως το φρέσκο βούτυρο κάτω από τα εκτυφλωτικά φώτα των τηλεοπτικών στούντιο. Για τον Νικόλα Στράγκα, ο οποίος φημίζεται για τα μακαρόν του, η ζαχαροπλαστική δεν είναι βιοπορισμός ή επάγγελμα. Είναι, όπως μου λέει, πάθος, αγάπη και φιλοδοξία. «Ολες οι πρώτες ύλες που χρησιμοποιώ είναι αυστηρά οργανικές. Νομίζω ότι εκείνο που πρέπει πρώτα και πάνω απ' όλα να έχεις στη δουλειά σου είναι ήθος και αξίες. Πριν από λίγες μέρες ακύρωσα τη συμμετοχή μου σε εκπομπή της ελληνικής τηλεόρασης γιατί μου είπαν ότι χορηγός της ήταν μια μαργαρίνη την οποία θα έπρεπε να χρησιμοποιήσω. Δεν είχε νόημα να το κάνω, γιατί το άλφα και το ωμέγα για μένα είναι το υλικό με το οποίο δουλεύω», λέει στο Πρώτο Θέμα.