Σκαρμούτσος: «Κοιμόμασταν μέσα σε sleeping bag στους -20 βαθμούς Κελσίου»
Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος πήγε στην Αμερική για να κάνει τα όνειρά του πραγματικότητα.
Μπορεί να ξεκίνησε σπουδές στα οικονομικά, αλλά τον κέρδισε η μαγειρική. «Πάντα μου άρεσε η θεωρία των οικονομικών. Εκείνη την εποχή, η Ελλάδα μου φαίνονταν μικρή και ήθελα ν' ανοίξω τα φτερά μου. Άλλωστε, υπήρχε η δυνατότητα και αποφάσισα να φύγω για σπουδές οικονομικών στην Καλιφόρνια», εξήγησε στο people και συνέχισε: «Για δυόμιση χρόνια δούλεψα δίπλα στον Thomas Keller, έναν εξαιρετικό σεφ και δάσκαλο που τιμάω. Στην αρχή, μας άφηνε μόνο σημειώματα για το τι θα κάνουμε στην κουζίνα. Δεν μας απηύθυνε το λόγο και δεν μας άφηνε να παίρνουμε πρωτοβουλίες. Η πρώτη μου δουλειά ήταν σε εστιατόριο του ξενοδοχείου Sheraton του αεροδρομίου LAX. Εκείνη την εποχή, ο σεφ που είχα έγινε corporate executive chef, υπεύθυνος δηλαδή για την εστίαση όλων των ξενοδοχείων Sheraton. Ο ίδιος έφτιαξε μια ομάδα από άτομα που εμπιστευόταν και όλοι μαζί πηγαίναμε και κάναμε τα εγκαίνια στις κουζίνες των ξενοδοχείων του ομίλου. Θυμάμαι πως κάποια στιγμή είχαμε πάει στο ξενοδοχείο του Καναδά, όπου εκείνη την περίοδο γινόταν ανακαίνιση και επειδή η εταιρεία δεν ήθελε να νοικιάσει δωμάτια στο Hilton λόγω ανταγωνισμού, έπρεπε να μείνουμε στο ξενοδοχείο που δεν είχε τζάμια. Για επτά μέρες, κοιμόμασταν μέσα σε sleeping bag στους -20 βαθμούς Κελσίου. Ήταν όμως μια φοβερή εμπειρία».