Πέντε τροφές που τρώτε… λάθος!
Βάζοντας τα φρούτα, τα λαχανικά και τους σπόρους στο καθημερινό σας διατροφολόγιο έχετε κερδίσει ήδη τη μισή μάχη για καλή υγεία και ευεξία. Η άλλη μισή είναι να μάθετε πώς να τα τρώτε ώστε να επωφεληθείτε από τα θρεπτικά τους συστατικά στο μέγιστο βαθμό.
Δείτε ποια είναι τα συχνότερα λάθη που κάνουμε.
1. Λιναρόσπορος
Ο λιναρόσπορος είναι πλούσιος σε φυτικές ίνες, Ω-3 λιπαρά οξέα και λιγνάνες, φυτοχημικές ουσίες με αντικαρκινική δράση. Δεν πρέπει να καταναλώνουμε το σπόρο ολόκληρο, καθώς έτσι ο οργανισμός δεν μπορεί να τον μεταβολίσει και να επωφεληθεί από τα θρεπτικά του συστατικά. Καλό είναι λοιπόν να τρίβουμε τους σπόρους και να τους προσθέτουμε σε smoothies, σαλάτες ή στο γιαούρτι.
Διαβάστε περισσότερα στο onmed.gr