Χριστόφορος Πέσκιας: «Η μαγειρική θέλει ψυχή»
Συμβαίνει σε όλους. Συνέβη και στον Χριστόφορο Πέσκια.
«Έχω μαγειρέψει για φίλους μου στο σπίτι και μου έχει καεί το φαγητό. Καθόλου δεν με ένοιαζε. Και στο εστιατόριο έχω κάψει και το πετάμε μετά. Αλίμονο... Με τους φίλους μας είμαστε γιατί τους αγαπάμε και θέλουμε να απολαύσουμε ένα πιάτο φαγητό. Δεν θα έλεγα ποτέ "δεν το έκανες καλό". Αλλά αν έχει τυρί που δεν εγκρίνω, θα το πω!» λέει στο People.
«Πιστεύω στην εργατικότητα. Το ταλέντο έχει μόνο ένα μικρό μερίδιο στην επιτυχία. Η θέληση και η όρεξη παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο. Και νομίζω πως αυτό δεν ισχύει μόνο στη μαγειρική, αλλά παντού. Μπορεί να πετύχεις κάτι νια έξι μήνες, να βρεθείς στη δημοσιότητα, αλλά αν δεν προσπαθείς καθημερινά, δεν πρόκειται να αντέξεις στο χρόνο. Ειδικά στη μαγειρική, πρέπει να βάζεις κάτι από τον εαυτό σου. Διαφορετική, το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι αντιγραφές. Το αποτέλεσμα θα είναι άψυχο. Και η μαγειρική θέλει ψυχή».