Καφές & πρόωρος θάνατος: Ποια ποσότητα θεωρείται προστατευτική
Η μέτρια κατανάλωση καφέ συνδέεται με το μειωμένο κίνδυνο πρόωρου θανάτου από καρδιοπάθεια, Πάρκινσον και διαβήτη τύπου 2, σύμφωνα με νέα επιστημονική μελέτη που εκπονήθηκε από ερευνητές του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ.
Μάλιστα, τα οφέλη προκύπτουν ακόμη και από την κατανάλωση καφέ χωρίς καφεΐνη, το γνωστό ντεκαφεϊνέ, αναφέρει η μελέτη που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση Circulation, οπότε η ευεργετική δράση του καφέ δεν προκύπτει μάλλον από την επίδραση της διεγερτικής ουσίας.
Διαβάστε περισσότερα στο onmed.gr
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ