Ντίνα Νικολάου: «Μας έπνιγαν από τις τράπεζες, ψυχορραγούσαμε...»
Η ζωή της Ντίνας Νικολάου μόνο ρόδινη δεν ήταν.
«Τίποτα δεν ήταν ρόδινο, δούλευα μέρα-νύχτα σκληρά για να τα καταφέρω. Tο εστιατόριο «Evi Evan» που κάναμε στη Γαλλία με την αδελφή μου τα πρώτα χρόνια δεν πήγαινε καλά, δεν ξέραμε εάν θα καταφέρναμε να αντεπεξέλθουμε στα δάνεια που μας έπνιγαν από τις τράπεζες, ψυχορραγούσαμε... Δεν είχαμε δεκάρα στην τσέπη μας. Παρόλα αυτά επιβιώσαμε με δυσκολία και δεν είναι τυχαίο που λένε ότι «όποιος καταφέρει να επιβιώσει στη Γαλλία, επιβιώνει παντού»! Προσπαθούσαμε να τους πείσουμε ότι δεν είμαστε ένα απλό τουριστικό εστιατόριο, ήμασταν άγνωστοι μεταξύ αγνώστων... Αλλά και τώρα, μη νομίζεις, πάλι δυσκολίες περνάμε, με τις τρομοκρατικές επιθέσεις δεν βγαίνει έξω ψυχή να φάει... Πάλι φάγαμε κατρακύλα! Έχει πολλές πίκρες το επάγγελμα της εστίασης, όποιος πει ότι περνάει καλά και όλα είναι ρόδινα, λέει ψέματα...» τόνισε στο You.
-Τι... πονηριές έκανες τότε για να επιβιώσεις;
«Όλα τα φαγητά στο μενού είχαν γεωγραφικό προορισμό, έλεγα αρνάκι γεμιστό όπως στην Πελοπόννησο, για να τους «ξυπνήσω» μνήμες από ταξίδια τους στην Ελλάδα ή για να τους προτρέψω να την επισκεφθούν. Λειτουργούμε... τύπου γραφείο τουρισμού και κάποιοι τώρα πια μας ζητάνε συμβουλές και μας ρωτάνε διάφορα για την πατρίδα μας. Το φαγητό έχει μεγάλη δύναμη, να ξέρεις.»