Taste

Γλυκάκι για τις ημέρες της νηστείας από τον Τζόρτζιο Σπανάκι

Μπορεί να κάνουμε νηστεία λόγω Πάσχα όμως ένα γλυκάκι νηστίσιμο πρέπει να το δοκιμάσουμε. Ο Τζόρτζιο Σπανάκι μας προτείνει μους σοκολάτας με τραγανή βάση και μαρμελάδα φράουλα.

Υλικά για τη μους


200 πολτό αβοκάντο
85 γραμμ. μέλι
30 γραμμ. ταχίνι
20 γραμμ. κακάο


Υλικά για τη μαρμελάδα
300 γραμ φράουλες
10 ml χυμό λεμονιού
200 γραμ μέλι
50 γραμ σπόρους chia

Υλικά για τη βάση
100 γραμ αμύγδαλο
180 γραμ χουρμάδες

Εκτέλεση
Ετοιμάζουμε τη μαρμελάδα φράουλα. Βάζουμε όλα τα υλικά οτο μπλέντερ, εκτός από τους σπόρους όπια, και πολτοποιούμε. Στη συνέχεια προσθέτουμε και τους σπόρους και ανακατεύουμε με το σύρμα. Αφήνουμε στο ψυγείο για 8 ώρες, ώστε να δέσει το μείγμα. Μετά ετοιμάζουμε τη μους. Βάζουμε όλα τα υλικά της πάλι στο μπλέντερ και πολτοποιούμε, μέχρι να γίνει μία λεία και βελούδινη κρέμα. Αφήνουμε στην άκρη. Για τη βάση πολτοποιούμε όλα τα υλικά, μέχρι να γίνουν σκόνη. Τοποθετούμε το γλυκό μέσα σε ένα τσέρκι ή σε κυπελάκι. Βάζουμε στον πάτο το τρίμμα της βάσης και πιέζουμε με το δάχτυλα. Στη συνέχεια απλώνουμε μία μεγάλη στρώση της μους και στο τέλος μία στρώση μαρμελάδας.

© 2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved