Taste

Ο Χριστόφορος Πέσκιας μαγειρεύει σαλάτα με μπρικ, σπαράγγια και αυγοτάραχο

Ο Χριστόφος Πέσκιας μας προτείνει μια νηστίσιμη συνταγή με μπρικ και σπαράγγια

Υλικά


6 καρδιές μαρουλιού (τα υπόλοιπα φύλλα θα τα κρατήσετε για μαρουλοσαλάτα ή φρικασέ)

2 φινόκια λεπτοκομμένα σε φέτες

16 φέτες αυγοτάραχο Τρικαλινού

60 γραμμ. μπρικ
60 τεμάχια σπαράγγια λεπτά, μόνο το τρυφερό τους μέρος (άγριο ακόμη καλύτερα), μπλανσαρισμένα για 1 λεπτό
60 τεμάχια ομβριές μπλασναρισμένες για 30 δευτερόλεπτα
3 κρεμμυδάκια πράσινα ψιλοκομμένα
½ ματσάκι μάραθο ψιλοκομμένο
Χυμό από ένα λεμόνι
Ξύσμα από ένα λεμόνι
80 ml ελαιόλαδο
Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

Ξεχωρίζουμε τα φύλλα των καρδιών των μαρουλιών. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το μαρούλι με το φινόκιο, το
κρεμμυδάκι, τον μάραθο και λίγο από το λάδι και το λεμόνι. Αλατοπιπερώνουμε. Σε ένα άλλο μπολ κάνουμε το ίδιο με τα σπαράγγια. Σε τέσσερα φλατ πιάτα σερβίρουμε τη σαλάτα. Τοποθετούμε από πάνω τσ σπαράγγια και γύρω γύρω το μπρικ και το αυγοτάραχο. Πασπαλίζουμε τις σαλάτες με το ξύσμα λεμόνι.

© 2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved