Νηστίσιμο γλυκάκι από τα χέρια του Διονύση Αλέρτα
Τι κι αν διανύουμε την Μεγάλη Εβδομάδα, ένα νηστίσιμο γλυκάκι είναι πάντα απαραίτητο. Ο Διονύσης Αλέρτας προτείνει μους από γάλα ρυζιού με φράουλες.
ΥΛΙΚΑ ΠΑ ΤΗ ΜΟΥΣ
100 γραμμ. ζάχαρη
500 ml γάλα ρυζιού
1 βανίλια
13 γραμμ. ζελατίνη
500 ml. φυτική κρέμα γάλακτος
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΑΤΣΑ ΦΡΑΟΥΛΑΣ
500 γραμμ. φράουλες
150 γραμμ. μέλι
150 γραμμ. ζάχαρη
1 βανίλια
Χυμό από ένα λεμόνι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για τη μους βάζουμε τα φύλλα ζελατίνης σε κρύο νερό να μαλακώσουν. Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το γάλα ρυζιού με τη βανίλια και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε. Μόλις βράσει, αποσύρουμε και προσθέτουμε τη ζελατίνη, αφού πρώτα την έχουμε στραγγίξει, και αναμειγνύουμε ξανά. Μεταφέρουμε το μείγμα σε μια μπασίνα και το αφήνουμε να κρυώσει. Χτυπάμε τη φυτική κρέμα σε σαντιγί και την αναμειγνύουμε με το προηγούμενο μείγμα, αφού έχει κρυώσει ελαφρώς. Για τη σάλτσα φράουλας, τοποθετούμε τις φράουλες κομμένες σε κατσαρολάκι με το μέλι και τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσουν η ζάχαρη και το μέλι. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού. Αποθηκεύουμε για να κρυώσει. Σερβίρουμε τη μους σε μπολ και περιχύνουμε με τη σάλτσα, ενώ διακοσμούμε με φρέσκες φράουλες.