Η Μαρία Εκμεκτσίογλου μας προτείνει μια υπέροχη νηστίσιμη συνταγή
Taste

Η Μαρία Εκμεκτσίογλου μας προτείνει μια υπέροχη νηστίσιμη συνταγή

Εβδομάδα νηστείας αυτή που διανύουμε και μια από τις πιο διάσημες σεφ προτείνουν μια υπέροχη νηστίσιμη συνταγή.

Η Μαρία Εκμεκτσίογλου προτείνει κους κους με ζωμό παντζαριών και θαλασσινά.


10 γαρίδες καθορισμένες
2 καλαμάρια ολόκληρα
1 πακέτο κους κους

1/2 κιλό παντζάρια
4 σκελίδες σκόρδο
1 κρεμμύδι ξερό
1 /2 ματσάκι φρέσκο κρεμμυδάκι
1 /2 ματσάκι άνηθο
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Θαλασσινό αλάτι χοντρό και μηλόξιδο


Πλένουμε και καθαρίζουμε πολύ καλά τα παντζάρια. Βάζουμε 1,5 λίτρο νερό σε μία κατσαρόλα και τα βράζουμε 20-25 λεπτά. Βγάζουμε τα παντζάρια, αλατίζουμε τον ζωμό και όπως βράζει ρίχνουμε το κους κους και το αφήνουμε να βράσει 10-12 λεπτά. Το κους κους μας γίνεται κατακόκκινο.


ΓΙΑ ΤΑ ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ
Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο. Στο τηγάνι όπου έχουμε προσθέσει το ελαιόλαδο, ρίχνουμε το ξερό κρεμμύδι και το τσιγαρίζουμε λίγο. Στη συνέχεια προσθέτουμε το σκόρδο και τα φρέσκα κρεμμυδάκια. Προσθέτουμε τις γαρίδες ολόκληρες και τα καλαμάρια ψιλοκομμένα σε ροδέλες (και τα κεφαλάκια). Τα σοτάρουμε 7-8 λεπτά (το καλαμάρι σκληραίνει όσο περισσότερο το αφήνουμε). Ρίχνουμε ένα φλιτζάνι νερό και τα αφήνουμε να πάρουν μία βράση μέχρι να εξατμιστεί το νερό και, τέλος, προσθέτουμε το κους κους στο τηγάνι και τελειώνουμε το φαγητό μας αφήνοντας όλα τα υλικά να πάρουν μία-δύο βράσεις μαζί. Μπορούμε να σερβίρουμε το πιάτο μας με σαλάτα από τα βρασμένα παντζάρια, κόβοντας τα σε ροδέλες και προσθέτοντας λάδι, μηλόξιδο και χοντρό θαλασσινό αλάτι

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved