Έκτορας Μποτρίνι: «Περνάει η ζωή και εσύ ασχολείσαι με ένα πιάτο»
Η αλήθεια είναι πως υπάρχει μεγάλος ανταγωνισμός ανάμεσα στους σεφ και αυτό το γνωρίζουν οι περισσότεροι.
«Ο σεφ ζει για την επιβεβαίωση. Όλη αυτή η ιστορία με τα αστέρια δεν γίνεται για τα χρήματα, αλλά για την επιβεβαίωση. Κακά τα ψέματα, η ματαιόδοξα είναι αυτή που μας δέρνει. Αυτή σε τρώει. Προσπαθείς να αγγίξεις την τελειότητα, να φτιάξεις το καλύτερο πιάτο, να είσαι ανταγωνιστικός. Είναι πολύ ψυχοφθόρο. Περνάει η ζωή και εσύ ακόμα ασχολείσαι με ένα πιάτο. Η ζωή όμως δεν είναι μόνο ένα πιάτο. Είναι πολλά πράγματα που μπορεί να την κάνουν ευχάριστη, δεν νομίζεις;» εξήγησε στο Πρώτο Θέμα και συνέχισε:
«Φαντάζομαι τον εαυτό μου σε ένα εστιατόριο με πολύ λίγα κουβέρ. Όπου θα έρχεται ο κόσμος για να απολαύσει καλό φαγητό χωρίς να μπαίνουμε σε διαδικασία κριτικής. Εγώ να δημιουργώ τα πιάτα που γουστάρω και ο πελάτης απλώς να τα απολαμβάνει»