Διατροφή & υγεία: Οι τροφές που αποτρέπουν το θάνατο από έμφραγμα
Οι καρδιαγγειακές επιπλοκές, όπως το έμφραγμα, οδηγούν περίπου σε 17 εκατομμύρια θανάτους σε παγκόσμια κλίμακα, σύμφωνα με στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, όμως ο αριθμός αυτός μπορεί να μειωθεί χάρη στη σωστή διατροφή.
Σύμφωνα με μια νέα διεθνή επιστημονική έρευνα, τη μεγαλύτερη στο είδος της μέχρι σήμερα, ένα πολύτιμο συστατικό που βρίσκεται κυρίως στα ψάρια αλλά και σε άλλες θρεπτικές τροφές συνδέεται με το μειωμένο κίνδυνο θανάτου από έμφραγμα, σε ποσοστό έως και 25%.
Διαβάστε περισσότερα στο onmed.gr