Ευαισθησία στη γλουτένη: Διατροφική τάση ή ιατρικό πρόβλημα;
Η μη οφειλόμενη στην κοιλιοκάκη ευαισθησία στη γλουτένη (NCGS) είναι μια διαταραχή, από την οποία τα τελευταία χρόνια παραπονούνται ότι πάσχουν όλο και περισσότεροι άνθρωποι, οι οποίοι εκδηλώνουν εντερικά και εξωεντερικά συμπτώματα.
Τα συμπτώματα αυτά πιστεύουν ότι αμβλύνονται όταν δεν τρώνε γλουτένη.
Μέχρι πρότινος η ύπαρξη αυτής της ευαισθησίας δεν ήταν ευρέως αποδεκτή, καθώς δεν υπήρχαν διαγνωστικά κριτήρια και αιτιολογικοί παράγοντες.
Διαβάστε περισσότερα στο onmed.gr
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ