Η διατροφή που προστατεύει από το Αλτσχάιμερ
Τα οφέλη της είναι πολλαπλά και διαπιστωμένα βάσει επιστημονικών ερευνών, αφού τα υγιεινά λιπαρά, τα φρούτα και τα λαχανικά που περιλαμβάνει ωφελούν κάθε όργανο και σύστημα του σώματος και μειώνουν τον κίνδυνο παχυσαρκίας.
Σύμφωνα με τα τελευταία ευρήματα, δρα προστατευτικά και για τον εγκέφαλο, μειώνοντας τις πιθανότητες εμφάνισης Αλτσχάιμερ.
Ο λόγος για τη μεσογειακή διατροφή, η οποία βασίζεται κατά κύριο λόγο στα φρούτα, τα λαχανικά, τα προϊόντα ολικής άλεσης, το ελαιόλαδο, τα όσπρια, τους ξηρούς καρπούς, τα βότανα και τα μπαχαρικά και δευτερευόντως στο ψάρι, τα θαλασσινά και το καθαρό κρέας.
Διαβάστε περισσότερα στο onmed.gr
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ