Καμένο φαγητό & καρκίνος: Η ετυμηγορία του ειδικού
Πριν από 20 χρόνια περίπου οι επιστήμονες άρχισαν να ερευνούν τη σχέση ανάμεσα στα ακρυλαμίδια, μια σύνθετη χημική ουσία, και στην εμφάνιση καρκίνου, ωστόσο μέχρι σήμερα δεν έχουν προκύψει αδιάσειστα τεκμήρια που να υποδεικνύουν αιτιότητα.
Αυτές οι χημικές ουσίες σχηματίζονται στις τροφές –κυρίως όσες είναι πλούσιες σε υδατάνθρακες– όταν εκτίθενται σε θερμοκρασίες άνω των 120 βαθμών Κελσίου, δηλαδή κατά το τηγάνισμα ή το ψήσιμο αλλά όχι κατά το βράσιμο.
Διαβάστε περισσότερα στο onmed.gr