Κόκκινο κρέας: Πώς θα περιορίσετε την καρκινογόνο δράση του
Η πρώτη μελέτη που συνέδεσε το κόκκινο κρέας με την εκδήλωση καρκίνου εκπονήθηκε κατά τη δεκαετία του ’90.
Η μελέτη EPIC (European Study on Diet and Cancer), η εκτενέστερη έως τότε σχετικά με τον ρόλο της διατροφής στην εμφάνιση του καρκίνου, περιελάμβανε στοιχεία για 500.000 υγιή άτομα ηλικίας 45-79 ετών από δέκα ευρωπαϊκές χώρες. Ένα από τα βασικά συμπεράσματα της μελέτης ήταν ότι το κόκκινο κρέας συσχετίζεται με μεγαλύτερο κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου στο έντερο και στο στομάχι.
Διαβάστε περισσότερα στο onmed.gr
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ