Η μεγάλη διατροφική αξία του κρόκου Κοζάνης
Ο κρόκος Κοζάνης ή αλλιώς σαφράν αποτελεί ένα από τα πιο νόστιμα και πολύτιμα μπαχαρικά με αξιοσημείωτες ιδιότητες. Μπορούμε να το συναντήσουμε είτε με την μορφή σκόνης, είτε με την μορφή νηματιδίων, ενώ παρουσιάζει ποικίλες χρήσεις όπως στη ζαχαροπλαστική, τη μαγειρική ακόμη και μόνο του ως αφέψημα.
Στην Ελλάδα ο κρόκος καλλιεργείται αποκλειστικά στο Ν. Κοζάνης (εξού και η ονομασία). Είναι το ακριβότερο μπαχαρικό στον κόσμο, λόγω της απαιτητικής και χειρωνακτικής διαδικασίας συλλογής και επεξεργασίας του φυτού.
Διαβάστε περισσότερα στο Onmed.gr