Σωτήρης Κοντιζάς: «Μου άρεσαν οι ατμοί που έβγαιναν από την κατσαρόλα, οι μυρωδιές...»
Taste

Σωτήρης Κοντιζάς: «Μου άρεσαν οι ατμοί που έβγαιναν από την κατσαρόλα, οι μυρωδιές...»

Γεννημένος στην Αθήνα από μητέρα Γιαπωνέζα και Έλληνα πατέρα ο Σωτηρής Κοντιζάς εξοικειώθηκε από πολύ νωρίς με τις γευστικές κουλτούρες των δύο χωρών.

«Τρώγαμε yaki soba μεσημεριανό και παστίτσιο για βραδινό», λέει o ίδιος στο Πρώτο Θέμα.

Η μητέρα του ήταν καλή μαγείρισσα και όταν ήρθε στην Ελλάδα από το Λονδίνο, όπου σπούδασε και γνώρισε τον πατέρα του, έμαθε όλες τις ελληνικές συνταγές. Έτσι, μαγείρευε τόσο ελληνικά όσο και ιαπωνικά πιάτα, τα οποία λειτούργησαν ως μαγνήτης για τον μικρό Σωτήρη που, ήθελε να τρώει και να δοκιμάζει τα πάντα.

«Καθόμουν δίπλα στη μητέρα μου και την παρατηρούσα. Μου άρεσαν οι ατμοί που έβγαιναν από την κατσαρόλα, οι μυρωδιές οι ήχοι από το τσιγάρισμα. Μου άρεσε τόσο πολύ το φαγητό αφού ήμουν και λίγο παχουλός προτού με στείλει ο πατέρας μου καράτε που κάποια στιγμή ήταν θέμα περιέργειας το να μάθω πώς γίνεται. Μάλιστα όταν με ρωτούσαν τι θα γίνω όταν μεγαλώσω, έλεγα δοκιμαστής φαγητών, χωρίς να ξέρω ότι υπάρχει αυτή η ιδιότητα». Έτσι, αβίαστα, μέσα από την αγάπη του για το φαγητό ήρθε και η αγαπητού για τη μαγειρική τέχνη.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved