Το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο «καθαρίζει» τον εγκέφαλο και τον προστατεύει από το Αλτσχάιμερ
Το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, ο «υγρός χρυσός» της μεσογειακής διατροφής, συμβάλλει στη διατήρηση της μνήμης και της ικανότητας εκμάθησης αλλά και στον περιορισμό βλαβών στον εγκέφαλο, μειώνοντας έτσι τον κίνδυνο εμφάνισης της νόσου Αλτσχάιμερ.
Η μοναδική αυτή ιδιότητα του ελαιόλαδου παρουσιάζεται σε επιστημονική μελέτη ερευνητών του αμερικανικού Πανεπιστημίου Τεμπλ, η οποία δημοσιεύεται διαδικτυακά στην επιθεώρηση Annals of Clinical and Translational Neurology.
Διαβάστε περισσότερα στο onmed.gr