Χαλούμι ή μανούρι; Το ελληνικό τυρί νικητής για έναν master chef στο Bloomberg
Μπορεί το χαλούμι να είναι το τυρί που άλλαξε τη ζωή της Ραζάν Άλσουσ από τη Συρία όταν από πρόσφυγας που ζήτησε άσυλο για την ίδια και τα τρία παιδιά της στο Ηνωμένο Βασίλειο έχει μεταμορφωθεί σε επιχειρηματία της γαλακτοκομικής βιομηχανίας, κερδίζοντας βραβεία για τα προϊόντα της, το μανούρι όμως είναι το καλύτερο τυρί στον κόσμο.
Αυτό υποστηρίζει ο chef Γιόταμ Οτολένγκι που αποθεώνει το μαλακό τυρί από τη Θεσσαλία και τη Μακεδονία που ξεχωρίζει για τη λεπτή και γλυκιά γεύση του "ώς το ωραιότερο τυρί όλων των τυριών".
Σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg που ζήτησε από κορυφαίους σεφ να επιλέξουν το τυρί που προτιμούν ο ισραηλινο-βρετανός σεφ Γιόταμ Οτολένγκι επέλεξε το μανούρι και επιχειρηματολόγησε γιατί.
Διαβάστε περισσότερα στο CNN.gr