Επιβεβαιώθηκε και επιστημονικά: Το ουίσκι έχει καλύτερη γεύση όταν είναι αραιωμένο με λίγο νερό
Η προσθήκη λίγου νερού στο ουίσκι μπορεί να το κάνει πιο γευστικό, σύμφωνα με μια νέα επιστημονική μελέτη.
Πριν από την εμφιάλωσή του, το ουίσκι αραιώνεται με την προσθήκη νερού, ώστε να έχει περιεκτικότητα αλκοόλ περίπου 40% κατ' όγκο. Η προσθήκη αυτή αλλάζει σημαντικά τη γεύση του ουίσκι.
Ορισμένοι φανατικοί φίλοι του ουίσκι συχνά το αραιώνουν κι άλλο στο ποτήρι πριν το πιούν, προσθέτοντας λίγες σταγόνες νερού, υποστηρίζοντας ότι έτσι αποκτά ακόμη πιο ωραία γεύση κάτι που αποτελούσε ανέκαθεν πηγή αμφισβητήσεων. Αρκετοί πότες αρνιούνται να παραδεχθούν ότι το νερωμένο ουίσκι είναι πιο γευστικό. Τώρα όμως μάλλον επιβεβαιώνεται και με επιστημονική...βούλα ότι έχουν άδικο.
Διαβάστε περισσότερα στο CNN.gr
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ