Γιατί πρέπει να σταματήσεις να φοβάσαι τα λιπαρά
Taste

Γιατί πρέπει να σταματήσεις να φοβάσαι τα λιπαρά

Όταν το 1977 δόθηκαν οι πρώτες διατροφικές οδηγίες από την αμερικανική κυβέρνηση στους Αμερικανούς καταναλωτές, με στόχο την καλύτερη διατροφική συμπεριφορά αλλά και υγεία του κοινού, κανένας δεν μπορούσε να φανταστεί τη φρενίτιδα που θα ακολουθούσε όσον αφορά τα λιπαρά. Οι εταιρίες τροφίμων άρχισαν να παράγουν light ή τελείως άπαχα προϊόντα και ο κόσμος άρχισε ξαφνικά να φοβάται να καταναλώσει λιπαρά. Από τότε, το σκηνικό έχει αρχίσει να αλλάζει. Επειδή όμως ακόμα και οι πρόσφατες προσπάθειες να «αγιοποιηθούν» τα λιπαρά (θα θυμάσαι το περίφημο εξώφυλλο του TIME με το βούτυρο και το motto «eat butter»), μάλλον μας έχουν μπερδέψει, ζητήσαμε τη γνώμη της Κλινικής Διαιτολόγου Διατροφολόγου Μαριέττας Μαρκούση: Τελικά, πρέπει να φοβόμαστε τα λιπαρά;

Μας απάντησε με 5 bullet points:

1. Το λίπος είναι απαραίτητο για το σώμα μας προκειμένου να επιτελούνται βασικές λειτουργίες του οργανισμού μας όπως για παράδειγμα η μεταφορά των λιποδιαλυτών Βιταμινών A,D, E και Κ. Επιπλέον, το λίπος βοηθάει το σώμα μας να διατηρεί σταθερή την εσωτερική του θερμοκρασία στη ρύθμιση των ορμονών, στην ανάπτυξη των κυττάρων και τέλος να μας δίνει ενέργεια! Δίκαια λοιπόν θα το χαρακτηρίζαμε απαραίτητο συστατικό της διατροφής μας.

2. Το λίπος μπορεί να μας βοηθήσει να καταναλώνουμε μικρότερες μερίδες. Να πώς: Η ελεγχόμενη προσθήκη λιπαρών (κατά προτίμηση ελαιόλαδου) σε σωστό χρόνο κατά το μαγείρεμα θα προσδώσει γεύση στο φαγητό. Από μελέτες έχει φανεί ότι όταν η γεύση και η εμφάνιση του πιάτου είναι καλές, τείνουμε να καταναλώνουμε και μικρότερη μερίδα φαγητού.

Διαβάστε περισσσότερα στο Dutchesss daily

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved