Πόσο λάδι να βάζετε στη σαλάτα για μέγιστη απορρόφηση θρεπτικών συστατικών
Αν διστάζετε να βάλετε λάδι στη σαλάτα σας προκειμένου να γλιτώσετε μερικές θερμίδες, περισσότερο κακό παρά καλό κάνετε, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική μελέτη.
Κι αυτό γιατί ό,τι κερδίζετε σε θερμίδες το χάνετε σε διατροφική αξία.
Όπως διαπίστωσαν οι ερευνητές από το Πολιτειακό Πανεπιστήμιο της Αϊόβα, η προσθήκη μιας λιπαρής ουσίας στη σαλάτα πολλαπλασιάζει τη θρεπτική αξία των λαχανικών. Συγκεκριμένα, η μελέτη στην επιθεώρηση American Journal of Clinical Nutrition αναφέρει ότι τα λιπαρά ενισχύουν την απορρόφηση οκτώ θρεπτικών συστατικών απαραίτητων για την υγεία. Από την άλλη, τρώγοντας ακριβώς την ίδια σαλάτα χωρίς την προσθήκη λιπαρών τα συστατικά θα απορροφηθούν σε πολύ μικρότερο βαθμό.
Διαβάστε περισσότερα στο onmed.gr