Taste

Ο Άκης Πετρετζίκης μας προτείνει τους πιο νόστιμους σοκολατένιους κουραμπιέδες

Ημέρες γιορτινές και τα γλυκά του Άκη Πετρετζίκη  δεν πρέπει να λείψουν από κανένα τραπέζι.

Δείτε λίγο πιο κάτω πως ο σεφ φτιάχνει πεντανόστιμους κουραμπιέδες γεμιστούς με σοκολάτα.

ΥΛΙΚΑ
Για τη γκανάζ
• 200 γρ. κρέμα γάλακτος
• 300 γρ. κουβερτούρα
Για τους κουραμπιέδες
• 500 γρ. φρέσκο βούτυρο πρόβειο
• 900 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
• 220 γρ. ζάχαρη άχνη
• 2 βανίλιες
• 1/2 κ.γ. πικραμύγδαλο
• 1 κ.γ. ανθόνερο
• 200 γρ. ξεφλουδισμένο και καβουρδισμένο αμύγδαλο φιλέ (καβουρδίζουμε στους 200 βαθμούς για 5-10 λεπτά)
Για το σερβίρισμα
• ανθόνερο
• ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για τη γκανάζ
• Βάζουμε σε μια κατσαρόλα την κρέμα γάλακτος μέχρι να πάρει μια βράση. Αφαιρούμε από τη φωτιά, προσθέτουμε την κουβερτούρα και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η κουβερτούρα και να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
• Βάζουμε στην κατάψυξη μέχρι να παγώσει.
Για τους κουραμπιέδες
• Βγάζουμε 2-3 ώρες νωρίτερα το βούτυρο από το ψυγείο και το αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου για να μαλακώσει.
• Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
• Χτυπάμε καλά στο μίξερ με το σύρμα το βούτυρο για 5-6 λεπτά σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να πάρει άσπρο χρώμα.
• Στη συνέχεια προσθέτουμε την ζάχαρη άχνη και συνεχίζουμε το χτύπημα για άλλα 10 λεπτά.
• Μόλις μπει η ζάχαρη άχνη θα πέσει λίγο ο όγκος του βουτύρου αλλά με το xτύπημα θα ξαναφουσκώσει. Πρέπει στο τέλος να μοιάζει με σαντιγί χτυπημένη το μείγμα.
• Ρίχνουμε μέσα τις βανίλιες, το πικραμύγδαλο και το ανθόνερο. Ρίχνουμε μέσα και τα καβουρδισμένα αμύγδαλα αφού έχουν κρυώσει.
• Αφαιρούμε τον κάδο από το μίξερ, προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι και ανακατεύουμε με μία σπάτουλα.
• Η ζύμη πρέπει να σπάει, να είναι σαν τρίμμα, αλλά να μην κολλάει στα χέρια.
• Βάζουμε γάντια στα χέρια μας και φτιάχνουμε μπαλάκια ζύμης σε μέγεθος καρυδιού (30 γρ.) τα πατάμε με το χέρι για να πλατύνουν.
• Βάζουμε τη γκανάζ σε μικρά μπαλάκια, σε μέγεθος του φουντουκιού, στο κέντρο της ζύμης και τα τυλίγουμε.
• Τα τοποθετούμε σε σειρά πάνω σε αντικολλητικό ταψί ή σε λαδόκολλα. Καλό είναι πάνω σε κάθε κουραμπιέ να κάνουμε ένα μικρό βαθούλωμα με το δάχτυλό μας για να κρατάει περισσότερο την άχνη και να μη σπάσουν όσο ψήνονται.
• Ψήνουμε στον φούρνο για 30-35 λεπτά μέχρι να πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα.
• Αφαιρούμε τους κουραμπιέδες από τον φούρνο. Με προσοχή τους βγάζουμε από το ταψί και τους αφήνουμε να κρυώσουν πάνω σε σχάρα. Όταν είναι ζεστοί είναι πολύ μαλακοί.
• Αφού κρυώσουν καλά τους ραντίζουμε με λίγο ανθόνερο.
• Σε ένα κόσκινο βάζουμε άχνη ζάχαρη και όταν κρυώσουν τους πασπαλίζουμε.

© 2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved