Ντίνα Νικολάου: «Είχα φάει τρεις μπουκιές κι έπαθα σοκ…»
Μπορεί η Ντίνα Νικολάου να κάνει υπέροχες συνταγές όπως η μαμά μας, όμως μπήκε στη διαδικασία να δοκιμάσει γεύσεις περίεργες, όπως φίδια, βατράχια και άλλα.
«Μέσα στο πλαίσιο του φιλοπερίεργου. Ο άνθρωπος που μαγειρεύει και ταξιδεύει έχει ανάγκη να δοκιμάσει τα πάντα. Το μόνο που δοκίμασα και δεν το ήξερα και στεναχωρήθηκα ήταν το κρέας αλόγου. Έχω φάει βατράχια, έχω φάει κινέζικα αβγά τα οποία ήταν μέσα σ' ένα ηφαίστειο πολλά χρόνια και βρωμούσαν, έχω φάει διάφορα πράγματα. Εχω φάει κροκόδειλο, κάποια περίεργα ψάρια, φίδια... Δεν προβληματίζομαι, αλλά έλεγα ότι δεν θα δοκίμαζα ποτέ κρέας αλόγου και κρέας σκύλου», λέει στο Λοιπόν και συνεχίζει:
«Στη Γαλλία, τα πρώτα χρόνια, ήμουν κάπου καλεσμένη σε τραπέζι και είχαν κρέας αλόγου. Όταν το έμαθα, πάγωσα, έχω την εμπειρία του πώς ήταν... Ήταν λίγο ξινό κρέας, περίεργο. Αυτός ήταν ο λόγος που ρώτησα τι κρέας είναι και μου είπαν: «Άλογο, από τα αγαπημένα μας». Είχα φάει τρεις μπουκιές κι έπαθα σοκ, τα λατρεύω τα άλογα», καταλήγει.