Επτά τροφές που προστατεύουν την καρδιά
Πέρα από τη συστηματική σωματική άσκηση και την αντιμετώπιση του στρες, πρέπει να υιοθετήσετε και υγιεινές διατροφικές συνήθειες προκειμένου να προστατεύσετε την καρδιά σας.
Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, 17,5 εκατομμύρια άνθρωποι χάνουν κάθε χρόνο τη ζωή τους λόγω καρδιαγγειακών νοσημάτων, με τον αριθμό αυτό να αντιστοιχεί στο 31% όλων των θανάτων παγκοσμίως.
Η ανθυγιεινή διατροφή αποτελεί βασικό παράγοντα κινδύνου για τις καρδιαγγειακές παθήσεις, ενώ αντίθετα η κατανάλωση τουλάχιστον πέντε μερίδων φρούτων και λαχανικών την ημέρα και παράλληλα η χαμηλή πρόσληψη αλατιού (λιγότερο από ένα κουταλάκι του γλυκού την ημέρα) δρουν προστατευτικά ενάντια στο έμφραγμα και στο εγκεφαλικό.
Διαβάστε περισσότερα στο Onmed.gr