Έκτορας Μποτρίνι: «Η μαγειρική απαιτεί 24ωρη αφοσίωση»
Ο Έκτορας Μποτρίνι είναι από τους πλέον αγαπητούς σεφ στην Ελλάδα, τόσο λόγω των αδιαμφισβήτητων ικανοτήτων του, όσο και λόγω της τηλεοπτικής του παρουσίας.
Σε λίγες ημέρες θα τον δούμε και πάλι στις οθόνες μας μέσα από το νέο μαγειρικό ριάλιτι του Αντ1. Υπάρχει κάποιο textbook που ακολουθεί όταν παρουσιάζει κάποιο κόνσεπτ στην τηλεόραση;
«Ποτέ. Είμαι πάντοτε αυθόρμητος. Είμαι πάρα πολύ κακός ηθοποιός για να καταφέρω να υποδυθώ κάποιον τηλεοπτικό ρόλο. Να σημειωθεί ότι η τηλεόραση είναι μια παράπλευρη δουλειά και όχι η πρωταρχική μου. Σίγουρα θα δείξω κομμάτι της δουλειάς μου στο "Hell’ s Kitchen ", θα ετοιμάζω το μενού και θα επιβλέπω την προετοιμασία και το τελικό αποτέλεσμα που θα φτάσει στο πάσο προτού βγει στη σάλα. Εμένα η δουλειά μου είναι μάγειρας. Ας σταματήσει πλέον ο μύθος με τους σεφ. Δεν υπάρχει αυτός ο σεφ στρατάρχης που οδηγεί την ομάδα του στη μάχη. Ο μάγειρας είναι ο πρώτος που πυροβολούμε όταν συμβεί το λάθος. Εννοείται ότι ακόμη καθαρίζω τα ψάρια και κόβω τα κρέατα στο εστιατόριο μου. Αυτή είναι η δουλειά μου.
Τι θα πει έχω αστέρι Michelin; Δεν σταματάς ποτέ να μαθαίνεις την τέχνη της μαγειρικής, πρέπει να εξελίσσεσαι για να υπάρχεις. Δεν υπάρχει ο σεφ του οκταώρου που περιμένει να τελειώσει η βάρδια του και να γυρίσει στο σπίτι να συνεχίσει τη ζωή του. Η μαγειρική απαιτεί 24ωρη αφοσίωση. Πρέπει να σκέφτεσαι συνεχώς τη μαγειρική. Αυτή είναι η ζωή σου όταν είσαι μάγειρας. Αν ακολουθώ τους διάσημους σεφ του εσωτερικού; Ναι, ταξιδεύω και ενημερώνομαι διαρκώς για νέες τεχνικές και τα νέα υλικά. Δεν αντιγράφουμε ποτέ τάσεις. Τη δική μας κουζίνα κάνουμε στα εστιατόρια μου. Κάνω μια κουζίνα υλικών. Πολύ απλή. Παρακολουθώ πάντα τις νέες τεχνικές για να εξελίσσομαι στη δουλειά μου. Βλέπω και τις σειρές μαγειρικής στο Netflix και παντού. Ο αγαπημένος μου σεφ είναι ο Μάσιμο Μποτούρα. Είναι μεσογειακός και οικείος», λέει στο Πρώτο Θέμα