Ντίνα Νικολάου: «Η μαγειρική μετά από ένα σημείο ήταν μονόδρομος»
Η Ντίνα Νικολάου έκανε σπουδές στα οικονομικά και το μάρκετινγκ, αλλά η μαγειρική ήταν εκείνη που την κέρδισε.
Όσα χρόνια ασχολείται με την κουζίνα έχει καταφέρει να ξεχωρίσει μέσα από τις εκπομπές της και τα βιβλία της.
Η μαγειρική είναι ένας τρόπος επικοινωνίας;
«Είναι ένας τρόπος να επικοινωνήσω με τους ανθρώπους που με εμπιστεύονται και με ακολουθούν πολλά χρόνια τώρα»
Τι χρειάζεται για να μαγειρέψει κανείς;
«Κατ' αρχάς η μαγειρική χρειάζεται αγάπη, καθόλου υπερβολές, πρόγραμμα και πάνω από όλα φροντίδα και απλά υλικά. Αυτός που έχει αναλάβει το καθημερινό φαγητό της οικογενείας κάνει ένα δύσκολο έργο και θα πρέπει να το γνωρίζουμε όλοι αυτό, γιατί δεν είναι καθόλου εύκολη δουλειά. Σημαντικό είναι στο εβδομαδιαίο πρόγραμμα να αντιπροσωπεύονται όλες οι κατηγορίες των τροφών. Οι γυναίκες έχουν το χάρισμα να κάνουν πολλά πράγματα ταυτόχρονα, οπότε ξέρουν τι πρέπει και πώς πρέπει να το κάνουν στην κουζίνα. Χρειάζεται ένας προγραμματισμός και το κυριότερο συστατικό αγάπη»
Η δική σου ενασχόληση με την κουζίνα πώς ξεκίνησε;
«Ήταν μονόδρομος από ένα σημείο και μετά. Όταν έκανα σπουδές στα οικονομικά και μεταπτυχιακό στο μάρκετινγκ και πτυχίο από τη Γαλλία, γιατί εκεί σπούδασα. Με το που τελείωσα, πήγα να επισκεφθώ την «Cordon Bleu», η οποία θεωρείται η κορυφαία σχολή μαγειρικής στον κόσμο. Ήθελα να πληροφορηθώ για μαθήματα γαλλικής κουζίνας. Στο μεταξύ, εγώ είχα κολλήσει το μικρόβιο της γαστρονομίας, όχι της μαγειρικής. Μαγειρεύω από δεκάχρονων, πάντα μαγείρευα ως παιδί ή ως φοιτήτρια. Το είχα, το έκανα αβίαστα. Μου άρεσε πάρα πολύ. . Τρελαινόμουν δε να βλέπω τους άλλους να τρώνε το φαγητό μου. Όταν όμως ήρθα στο Παρίσι, έπαθα σοκ με όλο αυτό που ζούσα. Εκατοντάδες εστιατόρια με φοβερές κουζίνες. Δούλευα, θυμάμαι, για να μπορώ να πηγαίνω έξω να τρώω. Μου έγινε πάθος και εμμονή. Όλα έρχονταν και κούμπωναν το ένα με το άλλο, λες και ήταν γραφτό μου να κάνω αυτό το πράγμα και να μην ασχοληθώ με τίποτα άλλο» εξήγησε στο 7μέρεςtv