Πανσετάκια με γιαούρτι και δυόσμο
#tsoulotip: Επειδή η μαρινάδα έχει ζάχαρη το κρέας παίρνει γρήγορα χρώμα. Όποτε είμαστε προσεχτικοί στο ψήσιμο και ελέγχουμε συνεχώς να μη μας μαυρίσει το κρέας.
ΥΛΙΚΑ
Υλικά:
1κιλό χοιρινή πανσέτα, κομμένη σε φέτες
Για τη μαρινάδα:
1κ.σ.σκόνη μουστάρδα
1κ.σ. καστανή ζάχαρη
1κ.σ. worcester sauce
1/2κ.σ. σκόρδο σκόνη
5-6κ.σ ελαιόλαδο και έξτρα για το ψήσιμο της πανσέτας
1 μέτριο κρεμμύδι, κομμένο σε κάθετες φέτες
1κ.γ. πελτέ τομάτας
αλάτι
πιπέρι
Για το γιαούρτι:
250γρ. γιαούρτι, πλήρες
4 κλωνάρια δυόσμο, μόνο τα φύλλα ψιλοκομμένα
25ml. χυμό λεμόνι
20ml. λευκό ξύδι
50ml. ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι λευκό
Για το σερβίρισμα:
Πίτες
2 τομάτες, κομμένες σε κάθετες φέτες
1 κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες
Ψιλοκομμένο μαϊντανό
Διαβάστε περισσότερα στο giorgostsoulis.com