Γαλακτομπούρεκο
tsoulotip: Μπορούμε αν θέλουμε να αρωματίσουμε το σιρόπι με πορτοκάλι κάνοντας ακριβώς την ίδια διαδικασία.
ΥΛΙΚΑ
Υλικά για 1 ταψί 33x26
125 γρ. Βούτυρο, λιωμένο
1 πακέτο Φύλλο κρούστας
Για την κρέμα:
1200 γρ. Γάλα
180 γρ. Σιμιγδάλι
150 γρ. Ζάχαρη
50 γρ. Βούτυρο
3 Αυγά
2 Βανίλιες
Για το σιρόπι:
700 ml Νερό
700 γρ. Ζάχαρη
1 Ξύλο κανέλας, προαιρετικά
Μισό λεμόνι, πλυμένο καλά
Διαβάστε περισσότερα στο giorgostsoulis.com