Παπουτσάκια
#tsoulotip: Σε περίπτωση που οι μελιτζάνες είναι πικρές, αφού τις κόψουμε στη μέση κατά μήκος, τους ρίχνουμε αρκετό αλάτι από πάνω και τις αφήνουμε για περίπου μια ώρα. Στη συνέχεια απλά τις ξεπλένουμε και συνεχίζουμε τη διαδικασία της συνταγής.
Υλικά:
5 Μελιτζάνες φλάσκες (όχι πολύ μεγάλες)
4 κ.σ. Ελαιόλαδο
2 κ.σ. Φρέσκο θυμάρι ψιλοκομμένο
Αλάτι
Πιπέρι
Υλικά για τον κιμά:
500 γρ. Κιμά μοσχαρίσιο
1 Κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 Σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
50 γρ. Βούτυρο
1 κ.σ. Πελτέ ντομάτας
150 ml Κόκκινο κρασί
800 γρ. Ντομάτα κον κασέ κονσέρβα
1 Πρέζα κανέλλα, τριμμένη
1 Πρέζα γαρύφαλλο, τριμμένο
2 Φύλλα δάφνης
Αλάτι
Πιπέρι
Υλικά για τη μπεσαμέλ:
50 γρ Αλεύρι
50 γρ Βούτυρο
250 ml Γάλα εβαπορέ πλήρες
250 ml Κρέμα γάλακτος
2 Κρόκους αυγού
¼ κ.γ. Μοσχοκάρυδο, τριμμένο
100 γρ. Παρμεζάνα, τριμμένη και έξτρα για πασπάλισμα
Αλάτι
Πιπέρι
Διαβάστε περισσότερα στο giorgostsoulis.com