Ριζότο Μανιταριών
#tsoulotip: Για να φτάσει να είναι al dente πρέπει να απορροφήσει 600 ml από το ζωμό.
Το ζωμό που μένει μπορούμε να τον κρατήσουμε για να του δώσουμε υγρασία στην περίπτωση που θέλουμε να το καταναλώσουμε λίγο αργότερα. Το ελαιόλαδο το αρωματίζω με θυμάρι και σκόρδο. Αυτό γίνεται βάζοντας μερικά κλωνάρια θυμάρι και δύο σκελίδες σκόρδο μέσα στο ελαιόλαδο βάζοντας το σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά για μερικά λεπτά μέχρι να βγάλουν τα αρώματα τους. Αν θέλουμε μπορούμε να το παραλείψουμε και να τοποθετήσουμε τα μυρωδικά απευθείας στο σκεύος που ετοιμάζουμε το ριζότο.
ΥΛΙΚΑ
870 γρ. Νερό, ζεστό
130 γρ. Ρύζι arborio
105 γρ. Μανιτάρια, κομμένα σε φέτες
1 μέτριο Κρεμμύδι
80 ml Λευκό κρασί
50 ml Ελαιόλαδο, αρωματισμένο)
30 γρ. Ζωμό κότας, σε gel)
25 γρ. Παρμεζάνα, τριμμένη)
25 γρ. Βούτυρο
6 γρ. Μανιτάρια porcini
Πιπέρι
Διαβάστε περισσότερα στο giorgostsoulis.com