Μελομακάρονα
#tsoulotip: Αν θέλουμε να κάνουμε τραγανά μελομακάρονα πρέπει, μόλις βγούν τα μελομακάρονα από το φούρνο να τα αφήσουμε να κρυώσουν τελέιως και να τα σιροπιάσουμε μέσα σε κρύο σιρόπι.
ΥΛΙΚΑ
Για τη ζύμη:
240ml. ελαιόλαδο
240ml. ηλιέλαιο
200γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
120ml. κονιάκ
120ml. χυμό πορτοκαλιού
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
1 κιλό αλέυρι μαλακό
2κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1κ.γ. σόδα
Τριμμένα καρύδια για το σερβίρισμα
Για το σιρόπι:
700ml νερό
800γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
200γρ. μέλι
2 ξυλάκια κανέλλας
φλούδες από 2 λεμόνια
Διαβάστε περισσότερα στο giorgostsoulis.com