Red velvet cake
#tsoulotip: Όλα τα ξερά υλικά πρέπει να είναι κοσκινισμένα. Όταν φτιάχνουμε την επικάλυψη αφήνουμε να χτυπηθεί καλά η άχνη με το βούτυρο για να μην κάνουν σβόλους.
ΥΛΙΚΑ
Για το κέικ:
400 γρ. Αλεύρι γ.ο.χ.
10 γρ. Κακάο
5γρ. Σόδα μαγειρική
1 Πρέζα αλάτι
115 γρ. Βούτυρο,σε θερμοκρασία δωματίου
330 γρ. Ζάχαρη,κρυσταλλική
2 Αυγά, σε θερμοκρασία δωματίου
250 ml. Ηλιέλαιο
1 κ.γ. Ξύδι
2 κ.γ Βανίλια,εκχύλισμα
250 ml. Γάλα πλήρες
2 ½ κ.σ. Κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστική
Για την επικάλυψη:
400 γρ. Τυρί κρέμα,σε θερμοκρασία δωματίου
120 γρ. Βούτυρο,σε θερμοκρασία δωματίου
1 ½ κ.γ Βανίλια εκχύλισμα
450-500 γρ. Ζάχαρη άχνη
Διαβάστε περισσότερα στο giorgostsoulis.com