Kibbeh pie
#tsoulotip: Βάζουμε το πλιγούρι σε παγωμένο νερό για 1 ώρα ακριβώς.
Δείτε βήμα-βήμα πως κόβουμε την Kibbeh PieΥΛΙΚΑ
Υλικά για τη γέμιση
250 γρ. Αρνίσιο κιμά, περασμένος δυο φορές
1 Μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 κ.σ. Αμυγδαλόψιχα
½ κ.γ. Κανέλα, σε σκόνη
½ κ.γ. Κάρδαμο, τριμμένο
½ κ.γ. Μπαχάρι, σε σκόνη
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
Υλικά για τη βάση
300 γρ. Μοσχαρίσιο κιμά, περασμένο δύο φορές
250 γρ. Πλιγούρι
1 Μέτριο κρεμμύδι, κομμένο σε κάθετες φέτες
100 ml. Ελαιόλαδο και έξτρα για το άλειμμα του σκεύους
1 Αυγό, μέτριο
½ κ.γ. Μπαχάρι, σε σκόνη
½ κ.γ. Μπέικιν πάουντερ
¼ κ.γ. Κόλιανδρο, τριμμένο
¼ κ.γ. Κάρδαμο, τριμμένο
1 κ.σ. Φρυγανιά, τριμμένη
Αλάτι
Πιπέρι
Διαβάστε περισσότερα στο giorgostsoulis.com