Hunkar begendi (Χουνκάρ Μπεγκεντί)
#tsoulotip: Mπορούμε να κάνουμε την ίδια συνταγή με αρνίσιο μπούτι χωρίς κόκκαλο.
ΥΛΙΚΑ
Υλικά για την πάστα πιπεριάς:
700γρ. Πιπεριές Φλωρίνης
50γρ. Πελτέ ντομάτας
1/2κ.γ. Αλάτι
1κ.γ. Κόκκινο πιπέρι
2κ.σ. Ελαιόλαδο
Υλικά για τον πουρέ μελιτζάνας:
4 Μελιτζάνες φλάσκες
1κ.σ. Κρέμα Βαλσάμικο
30γρ. Βούτυρο
30γρ. Αλεύρι γ.ο.χ.
380ml. Γάλα, πλήρες
80γρ. πΠαρμεζάνα τριμμένη
Χυμό από ένα λεμόνι
Αλάτι-πιπέρι
Για το κοκκινιστό μοσχάρι:
4κ.σ. Ελαιόλαδο
1 κιλό Μοσχαρίσιο κιλότο κομμένο σε κύβους 3*3εκ.
1κ.σ. Πάστα πιπεριάς
2κ.σ. Πελτέ ντομάτας
1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκ. Σκόρδο ψιλοκομμένη
3 Ντομάτες ψιλοκομμένες
1κ.γ. Ρίγανη ξερή
1κ.γ. Αλάτι
Πιπέρι
200ml. Ζεστό νερό
Ψιλοκομμένο μαϊντανό για το σερβίρισμα
Διαβάστε περισσότερα στο giorgostsoulis.com