Κόκορας κρασάτος με χυλοπίτες από τον Γιώργο Τσούλη
#tsoulotip: Αν ο κόκορας μας είναι χωριάτικος, τότε το φαγητό μας παίρνει μία διαφορετική γεύση, λόγω του λίπους.
ΥΛΙΚΑ
1 Κόκορα, κομμένο στα οκτώ
150 γρ. Μπέικον, κομμένο σε κυβάκια
12 Κρεμμύδια για στιφάδο
12 Μανιτάρια, κομμένα στα τέσσερα
450 ml. Ζωμό κοτόπουλου
750 ml. Κόκκινο κρασί, ξηρό
250 γρ. Χυλοπίτες
3 κλ. Θυμάρι, ψιλοκομμένο μόνο τα φύλλα
2 Φύλλα δάφνης
2 κ.σ. Κονιάκ
1 Καρότο, κομμένο σε μικρά ζαράκια
120 γρ. Βούτυρο
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
Διαβάστε περισσότερα στο giorgostsoulis.com