Vegan pizza
#tsoulotip: Αν ψήσουμε την pizza στο μισό χρόνο και την αφήσουμε να κρυώσει πολύ καλά, μπορούμε να τη διατηρήσουμε στην κατάψυξη για περίπου ένα μήνα.
ΥΛΙΚΑ
Υλικά για τη ζύμη:
250 γρ. αλεύρι σκληρό
200 γρ. αλεύρι μαλακό
50 γρ. βρώμη, αλεσμένη στο multi
1 πρέζα αλάτι
7 γρ. μαγιά ξερή
300-350 ml. νερό
35 ml. ελαιόλαδο
1 κ.γ. ζάχαρη κρυσταλλική
Αλεύρι γ.ο.χ. για το άνοιγμα της ζύμης
Υλικά για τη σάλτσα:
800 γρ. ντομάτα κονκασέ
1 ½ κ.γ. ρίγανη ξερή
1 ½ κ.σ. φρυγανιά τριμμένη
¼ κ.γ. θυμάρι ξερό
2 κ.σ. ελαιόλαδο
¼ κ.γ. γλυκάνισο
Αλάτι
Πιπέρι
Υλικά για το σερβίρισμα:
2 πιπεριές πράσινες, κομμένες σε λεπτές κάθετες φέτες
200 γρ. μανιτάρια, κομμένα σε λεπτές κάθετες φέτες
Πατάτες προτηγανισμένες
1 μέτριο κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές κάθετες φέτες
200 γρ. ελιές ροδέλες
Αλάτι
Πιπέρι
Ελαιόλαδο
Ρίγανη
Διαβάστε περισσότερα στο giorgostsoulis.com