Τούρτα Mont Blanc
#tsoulotip: Το γλυκό αυτό σερβίρεται καλύτερα αμέσως, αλλά μπορούμε να το κρατήσουμε και μια-δύο μέρες στο ψυγείο.
ΥΛΙΚΑ
300γρ. Βούτυρο και έξτρα για το άλειμμα της φόρμας
200γρ. Σοκολάτα κουβερτούρα πολύ ψιλοκομμένη
2 Μεγάλα αυγά
3 Κρόκους από μεγάλα αυγά
200γρ. Καστανή ζάχαρη
140γρ. Μαύρη ζάχαρη μαλακή
200γρ. Πουρέ κάστανο
180γρ. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
50γρ. Κακάο
¼ κ.γ. Αλάτι
1 ½ κ.γ. Μπέικιν πάουντερ
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΡΕΓΚΑ
3 Ασπράδια από μεγάλα αυγά
140γρ. Καστανή ζάχαρη
1 Πρέζα αλάτι
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
300ml Κρέμα γάλακτος πλήρης
220γρ. Πουρέ κάστανο
100γρ. Ζάχαρη άχνη και έξτρα για πασπάλισμα
Διαβάστε περισσότερα στο giorgostsoulis.com